Druga godina zaredom

Јoš 15 stipendija koje pokrivaju 50 odsto školarine za studente iz Republike Srpske

  • Извор: СРНА
  • 20.05.2022. 10:56

Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelena Јovanović i predstavnik Siti Koledža Nikosa Zahari, šef odjela za Career Employability & Enterprise Center, drugu godinu zaredom, potpisali su protokol o saradnji kojim se studentima iz Republike Srpske obezbjeđuje 15 stipendija na The University of York & City College koje pokrivaju 50 odsto školarine, tačnije pet stipendija za osnovne studije, pet za master studije i pet MBA (Master of Business administration) za upise u školsku 2022/2023 godinu.

City College  osnovan je prije 30 godina i postao je institucija visokog kvaliteta i visoke reputacije u cijelom regionu koji okuplja studente iz preko 60 zemalja, koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu, ali dodatno u još osam okolnih zemalja.

Od 2021. City College prelazi u vlasništvo University of York, i dobija novi zvanični naziv University of York Europe Campus i time postaje prvi kampus jednog od najboljih britanskih univerziteta.

University of York je jedan od najboljih univerziteta na svijetu, i član je perstižne grupe vodećih britanskih univerziteta Russel group, koji je pandan američkoj grupaciji univerziteta Ivy League. Univerzitet se fokusira na akademsku i istraživačku izuzetnost, pa je već godinama na samom vrhu rang listi u Britaniji, Evropi, a samim tim ima i prvoklasnu reputaciju u svetu.

Svi zainteresovani studenti, popunjene aplikacije mogu poslati na imejl adresu Predstavništva (office@srpskaingreece.com), najkasnije do 17. juna 2022. godine,  a Predstavništvo će iste dostaviti Univerzitetu. Konačnu odluku o selekciji studenata doneće City College.

Pregled programa osnovnih, master i MBA studija, kao i uslove za upis možete pogledati na internet stranici Siti Koledža.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.