Načelnik Pala

Jugović: U narednom periodu nastavak kapitalnih projekata

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2022. 14:12

Opštinu Pale u narednom periodu očekuju krupni kapitalni projekti koji će biti realizovani zajedno sa Vladom Republike Srpske i gradom Istočno Sarajevo, najavio je danas načelnik Boško Jugović.

On je istakao da Pale očekuju projekti poput izgradnje zgrade Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, gondole Pale-Jahorina, vrtića i zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Jugović je, povodom Dana opštine i krsne slave Uspenja Presvete Bogorodice, rekao da je danas prilika da sumiraju rezultate, te da su postigli mnogo po pitanju investicija uprkos ekonomskoj krizi, pandemiji virusa korone.

"Opština Pale zahvaljujući podršci grada Istočno Sarajevo, Vladi Republike Srpske može da realizuje i ulaže u investicione cikluse. Podržavamo i podržavaćemo nevladin sektor, boračku populaciju, odvajati za podsticajno mjere", rekao je Jugović novinarima.

On dodaje da zahvaljujući Jahorini i svemu što se dešava u oblasti turizma opština Pale je postala jedan od najpovoljnijih za život.

Čestitavši sugrađanima slavu opštine Uspenje presvete Bogorodice, Jugović je naveo da će Pale nastaviti sa takvim razvojnim tempom na koristi svih građana.

Povodom slave opštine Pale održana je svečana litija, a položeni su i vijenci na Centralnom spomen-obilježju palim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, rukovodstvo opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, Boračke organizacije Pale, Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, SUBNOR.