Vremenska prognoza

Jutro hladno i sa snijegom ponegdje, tokom dana pretežno suvo

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2023. 08:24

Od centralnih predjela do istoka Republike Srpske jutros je oblačno i pada slab snijeg. Na zapadu i sjeveru je suvo i umjereno do pretežno oblačno uz povremene sunčane periode.

Na jugu je pretežno sunčano i vjetrovito. Na sjeverozapadu duva slab vetar, u ostalim predjelima umeren do jak sevjerni vetar, a na planinama i u Hercegovini ponegde i olujni vetar, sapšđteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža tempratura jutro u sedam časova je izmjerena na Čemernu -11 i u Han Pijesku -10, dok je najtoplije U Banjaluci, Prijedoru i Srpcu sa nula stepeni Celzijusovih.

Tokom dana se očekuje hladnije i pretežno suvo, na istoku pretežno oblačno, u ostalim predjelima sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Na jugu i na planinama ostaje vjetrovito, u ostalim predjelima vjetar postepeno slabi.  

Vjetar u prvom dijelu dana umjeren do jak sjevernih smjerova, na jugu i planinama uz olujne udare. Na sjeveru vetar slabi ujutru, a tokom dana i u ostalim predjelima. Na jugu jak vjetar do kraja dana.   

Maksimalna temperatura vazduha od -3 do 3 stepena, na jugu do 6 u višim predelima od -6 stepeni Celzijusovih. 

Najviše snijega ima u Han Pijesku 62 centimetra i u Čemernu gdje je izmjereno 44 centimetra.