Saborni hram u Trebinju

Opijelo episkopu Atanasiju ispred Sabornog hrama u Trebinju

  • 06.03.2021. 10:11

U Sabornom hramu u Trebinju danas u 11.00 časova biće služena Sveta liturgija povodom smrti umirovljenog episkopa Atanasija, a prethodilo joj je jutrenje sa opijelom.

Mnoštvo Hercegovaca okupilo se oko hrama da po posljednji put pozdrave blaženopočivšeg episkopa Atanasija, a među njima su bili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, princ Filip i njegova supruga Danica Karađorđević, kao i premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Pored navedenih, prisutni su bili Bato Carević predsjednik Opštine Budva, Marko Kovačević, poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore i kandidat za predsjednika opštine Nikšić.

Pogrebna povorka će u 12.00 časova krenuti ispred hrama, gradskim ulicama do manastira Tvrdoš, gdje u groblju manastira biti sahranjen vladika Atanasije.

Podsjećamo, iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske mole sve koji budu prisustvovali bogosluženjima i sahrani vladike Atanasija da se strogo pridržavaju protivpandemijskih mjera, propisanih od strane nadležnih institucija.

Prema protokolu, od vladike će se oprostiti episkop diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije, episkop zapadnoamerički Maksim, te privrednik Milan Pešut.

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм