Dopune Zakona

Kazne za parkiranje na mjesto za osobe sa invaliditetom sa 40 na 200 KM

  • 27.03.2023. 12:53

Na 2. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Ovaj Prijedlog zakona odnosi se na kažnjavanje novčanom kaznom počinilaca prefarbavanja ili na drugi način prekrivanja jednog ili drugog pisma na saobraćajnim znakovima.

Usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH utvrđena je i za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Ovaj Prijedlog zakona odnosi se na pooštravanje novčanih kazni za nepropisno parkiranje na mjesto predviđeno za parkiranje lica sa invaliditetom.

Poslanik SDP-a i član Komisije Saša Magazinović kazao je da niko nije glasao protiv ove odluke.

"Povećanje kazne za parkiranje na mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom sa trenutnih 40 na 200 KM je dio rješenja. Ustavnopravna komisija Doma naroda dala je zeleno svjetlo zakonu. Bila je konstruktivna rasprava. Niko nije bio protiv", navodi Magazinović na Twitteru.

Članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda utvrdili su usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Savjeta ministara BiH i koji nosi oznaku EI.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)