АМС

Клизави коловози, магла на подручју Источног Сарајева, Фоче и Кнежева

  • Извор: СРНА
  • 07.01.2024. 10:01

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним, у подручијима са кишом мокрим и клизавим коловозима, док магла мјестимично смањује видљивост на подручју Источног Сарајева, Фоче и Кнежева.

На подручју ФБиХ магла смањује видљивост на путним правцима Рипач-Врточе, Босански Петровац-Дрвар, Градачац-Орманица, Шићки Брод-Олово, Бановићи-Рибница-Завидовићи, Гламоч-Млиниште, као и на путевима на подручју Витеза и Кисељака.

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу и избјегавање ризичних претицања, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Брод и Свилај појачан је интезитет саобраћаја на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијати успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На подручју ФБиХ учестали су одрони камења на коловоз посебно на путевима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф и Бугојно-Купрес, као и на превоју Ростово на путу Нови Травник-Бугојно.

Радови су у току на путним правцима Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост.

Поводом Божића, до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)