Izbori u BiH

Ko iz SPS-a ide u Narodnu skupštinu RS

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2022. 13:19

Socijalistička partija Srpske je prvi put od osnivanja nastupila na Opštim izborima i to samostalno, bez članstva u bilo kojoj koaliciji ili bloku, te prešla izborni census u šest izbornih jedinica.

SPS je prešla izborni census na nivou Republike Srpske i tako osvojila tri kompenzaciona mandata u NS RS, a parlamentarni su i u Kantonu 10 u FBiH. 

Iako se očekivao bolji rezultat, u SPS nisu nezadovoljni ostvarenim i sa tri mandata u NS RS, kako kažu, nastaviće da budu dio rješenja i glas građana koji su im dali povjerenje. 

A prema preliminarnim rezultatima, poslanici SPS-a u narednom sazivu, kako saznajemo, biće Maksim Skoko, Tamara Damjanović i Milan Milaković.

Potpredsjednik SPS-a Maksim Skoko, koji je poslanik u još uvijek aktuelnom sazivu NS RS je magistar elektrotehnike, zaposlen u Mješovitom holdingu Elektroprivreda Republike Srpske, a obavljao je odgovorne rukovodne poslove u RITE Gacko, bio je tehnički direktor EP RS kao i član Uprave EP RS. Skoko je osnivač SPS-a, dva puta je biran za odbornika u SO Gacko a u prethodne četiri godine, po mnogima je opravdao povjerenje građana da ih predstavlja u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske.  

Tamara Damjanović je rođena 27.10.1985. godine u Banjaluci, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu. Postdiplomske studije pohađala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je stekla zvanje Magistar menadžmenta. Zaposlena u Ministarstvu pravde RS, Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na poslovima rukovodioca odjeljenja za finansije, ovlašteni je predavač  Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine. Osnivač SPS-a, kao i član Glavnog odbora SPS.

Milan Milaković je rođen 22. decembra 1978. godine u Banjaluci, po zanimanju je diplomirani ekonomista. Milaković je uspješan privrednik, vlasnik i direktor kompanije “Studio Design” koja zapošljava 90 radnika, tri puta je biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, gdje je u jednom mandatu obavljavljao poslove potpredsjednika Skupštine. Milaković je takođe osnivač SPS-a, potpredsjednik Gradskog odbora SPS-a Banjaluka i član Glavnog odbora SPS-a.

Тагови:
  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм