Borci zloupotrijebljeni

Ko je organizovao proteste boraca ispred NSRS?

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2022. 19:18

Borci koji su protestovali ispred Parlamenta su zloupotrijebljeni i to u svrhe osuđenih kriminalaca koji za organizaciju današnjeg skupa dobijaju pozamašnu sumu novca od svojih političkih šefova iz opozicije - to je ATV-u javilo nekoliko, kako su se predstavili, istinskih boraca za prava boračke populacije. Iza zvižduka, psovki i zahtjeva za izmjene zakona o pravima boraca danas, tvrde, ipak stoji nešto drugo i to u režiji opozicije.

"Sam sam sebe zvao, predstavljam samo sebe i boriću se za svu braću koji nisu mogli da dođu. Tražimo da se zakaže hitna sjednica o zakonima i promjenama zakona prava boračkih, a i nećemo otići odavde dok ne zakažu sjednicu", kaže Branislav Vučić.

Borci koji su se javili ATV-u kažu da je Vučić, poznat još i kao Vučko, Poreskoj upravi dužan više 30.000 maraka, da je blizak PDP-u i da ''luta'' u političkim vodama. 2012 bio je na listi "Svi za Banjaluku", četiri godine kasnije u ''Ujedinjenoj Srpskoj''. Grupa boraca koja nije htjela na ovaj način, i sa ovim ljudima, da se bori za svoja prava, kažu i da je jedan od onih koji su zbog lične koristi gurnuli borce ispred sebe Zoran Kvočka, zvani Lija iz Prijedora koji je bio na izbornoj listi SDS-a. 2005. osuđen za utaju poreza i doprinosa na tri godine i tri mjeseca zatvora uz obavezu plaćanja 1,86 miliona KM, koliko je iznosila imovinska korist pribavljena krivičnim djelom. Danas su borci zviždali svim narodnim poslanicima, prišao im je Vlado Đajić. 

Đajić kaže da je opozicija iskoristila ljude koji su istinski heroji. I sam je, poručuje, bio u ratu, spasio mnoge ranjenike i zato je uvijek na strani boraca. Ovo danas je, smatra, nešto drugo. 

"Moram da izrazim žaljenje što je nekolicina boraca pristala da bude instrument u rukama opozicionih lidera i dozvolili su da ih oni iskorištavaju za svoje interese koji uopšte nisu u interesima Republike Srpske već su u interesu nekih lobija koji plaćaju pojedine opozicione političare", rekao je Vlado Đajić, poslanik u NSRS.

Gdje god je neki skup i pažnja javnosti i medija, tu je i Nebojša Vukanović. Danas je, čini se, zaboravio da je poslanik pa je malo glumio i novinara. Snimao je telefonom i predsjednicu Srpske, postavljao joj pitanja pa je reagovalo obezbjeđenje. 

"Kažem da se zabrinem svaki put za vas kad vrisnete nekontrolisano odavde. Ja ne znam šta se radi u takvim situacijama i nisam imala priliku da se bavim, ali moram da kažem da sam duboko uvjerena da je to što su bili zvižduci vani i to što ste Vi čekali sa svojom upaljenom kamerom unutra, da je to bila jedna koordinisana akcija", istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Koliko su ljudi koji su organizovali skup i obmanuli mnoge koji su tamo bili da se bore za njihova prava pokazuje i to da Boračka organizacija nije ni znala za okupljanje. Iz te organizacije kažu da status boraca svakako treba da bude bolji ali da rješenje treba tražiti kroz razgovor u institucijama. 



Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.