Kоњиц

Колективни отказ љекара у Дому здравља

  • 04.11.2023. 20:46

Отказе у Дому здравља у Kоњицу дало је 90 одсто љекара јер четири мјесеца нису добили плату.

Посљедња плата, без топлог оброка, докторима у Kоњицу исплаћена је за јуни, преноси "Аваз".

Директор Дома здравља Џемал Хајдук рекао је да су му јуче отказе љекара доставили из правне и кадровске службе.

Овај дом здравља има нагомилана дуговања у посљедњих десетак година, а пријети им и блокада рачуна од Пореске управе Федерације БиХ.

Хајдук, који је почетком фебруара преузео дужност, рекао је да од јуче тече једномјесечни отказни рок љекара, те да очекује да власти нешто ријеше у наредним данима.

"Нажалост, ми још чекамо на нову Владу Херцеговачко-неретванског кантона, једноставно, тешко се било коме обратити", додао је Хајдук.

Ситуација у свим домовима здравља у овом кантону је тешка, пишу федерални медији и додају да су здравствени радници због непотписивања колективног уговора од четвртка у генералном штрајку. Њихова сатница је 2,40 KМ и најнижа је у ФБиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.