Vozači, oprez

Kolovozi mjestimično vlažni, moguća poledica

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2023. 08:30

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok slab snijeg pada na prevojima Han Pogled na magistralnom putu Vlasenica - Han Pijesak i Lanište na putu Ključ - Bosanski Petrovac.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ključ - Sanski Most.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske navode da je zbog niske temperature poledica moguća na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja i vozačima skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica - LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje - Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, Foča - Goražde u Filipovićima i Ukrina - Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka - granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce - Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar - Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Тагови: