Stanje na putevima

Kolovozi suvi, povoljni uslovi za vožnju

  • Извор: СРНА
  • 30.04.2022. 08:29

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraća se po suvim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Povodom Međunarodnog praznika Prvog maja zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa od sutra u ponoć do 2. maja do 24.00 časa.

Na teritoriji FBiH večeras od ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na do 3. maja do 24.00 časa.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog radova, na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa (Žirovina), Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, kao i na pravcu Crna Rijeka-Ugar zbog sanacije i farbanja tunela "Ugar".

Režim je saobraćaja izmijenjen je i na dionici Ivanjska-Šargovac, u Trnu na ukrštanju magistralnog puta M-I 101 i regionalnog puta R-480, te na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta, te na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna između preduzeća "Ruding" u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zbog ove zabrane putnički saobraćaj će se odvijati lokalnim putem Modran-Ugljevik Selo, a teretni preko magistralnog puta Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Usporen je saobraćaj na dionicama Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac i Priboj-Lopare-Čelić, zbog sanacije kolovoza, a, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta odvija se na pravcima Brčko-entitetska granica, entitetska granica Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i na relaciji Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška.

Vozačima se savjetuje da na ovim putevima voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, a na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog izgradnje pristupnih puteva i raskrsnice za auto-put A-1 na snazi su obustave saobraćaja, i to od 1.00 do 4.30 časova na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš NJive, a vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka, 3. maja do 7.00 časova saobraćaj će se odvijati dvosmjerno. Od utorka u 7.00 časova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. U noćnim časovima od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaa i na putevima: Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина