AMS

Kolovozi vlažni, moguća poledica u višim predjelima

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2022. 07:53

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federacije BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

Iz Auto-moto savez Republike Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju da voze oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka - Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. kao i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Stari Majdan dva.

Na dionici magistralnog puta puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja, zbog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnom putu Bistrica - Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog deminerskih radova od danas do srijede, 23. februara, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, tako što će obustave trajati 30 minuta, a 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Prohodan je put Vodice - Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica - Podgradci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ izmijenjen je režim vožnje i postavljena privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Na putnim pravcima granični prelaz Rača - granica Republike Srpske/FBiH Banj Brdo, granica FBiH/Republike Srpske Dobrinja - granica Republike Srpske/FBiH Bogatić, granica FBiH/Republike Srpske Trnovo-Miljevina i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - granica Republike Srpske/FBiH Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS vozače mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na ppodručju FBiH na putnom pravcu Zenica - Doboj vidljivost je smanjena zbog magle.

Zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla - Kalesija zbog radova u tunelu "Čaklovići", u noćnim časovima. od 22.00 do 6.00, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Radovi su toku na putevima Jablanica - Mostar, Grude - LJubuški i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Тагови: