Vlada FBiH

Konačno malo lijepih vijesti za radnike sarajevske firme koja je u stečaju

  • Извор: Агенције
  • 24.08.2023. 17:49

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela Odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH preduzeću "Zrak" d.d. Sarajevo - u stečaju.

Ovom odlukom, Federalna vlada, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrava da se za isplatu neisplaćenih plata radnicima ovog privrednog društva za šesti i sedmi mjesec ove godine iznos od 86.000 KM doznači iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, koja su deponovana na transakcionom računu posebnog fonda Razvojne banke FBiH, otvorenog kod Centralne banke BiH.

Razvojna banka FBiH će ova sredstva uplatiti na transakcioni račun "Zraka“, nakon što Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i ovo preduzeće potpišu ugovor o realizaciji dodijeljenih grant sredstava, kojim će biti precizno definisana prava i obaveze ugovornih strana.


Novi udes u Banjaluci - kolaps u saobraćaju

Novi udes u Banjaluci - kolaps u saobraćaju

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Razvojna banka FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Privredno društvo "Zrak“ d.d. Sarajevo - u stečaju, svako u okviru svoje nadležnosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u "Službenim novinama FBiH".

Hitna dodjela

Kako je navedeno u obrazloženju, Privredno društvo "Zrak“ d.d. Sarajevo - u stečaju obratilo se Federalnom ministarstvu sa zahtjevom za hitnu dodjelu finansijske pomoći.

U zahtjevima za odobravanje sredstava za prevazilaženje trenutne situacije u ovom preduzeću, zatraženo je da Vlada FBiH odobri sredstva za isplatu neisplaćenih plata za jun i jul ove godine radnicima "Zraka“.

Federalno ministarstvo je izdvajanje novčanih sredstava u iznosu od 86.000 KM predložilo shodno raspoloživim sredstvima na računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH i načinu korištenja novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!