Олимпијска љепотица

Концертом Здравка Чолића званично отворена ски сезона на Јахорини

  • Извор: РТРС
  • 08.12.2023. 22:26

Ски сезона на Јахорни свечано је отворена концертом Здравка Чолића.

Према ријечима директора Олимпијског центра Јахорина Дејана Љевнаића, ово је била прилика да се сви врате у вријеме Олимпијских игара у Сарајеву, када је тачно прије четири деценије Чола позајмио глас маскоти игра, чувеном Вучку.

Он је нагласио да је Јахорина израсла у модеран и потпуно нови ски центар, који привлачи пажњу туриста из цијелог свијета.

"Јахорина је модеран потпуно нов ски центар са инфраструктурним радовима већим него за ОИ. За посљедњих пет година направили смо и двије нове гондоле, три нова шестосједа, пет лифтова. Имамо 52 километра стаза, 80 одсто стаза покривено је системима за вјештачко осњеживање. Капацитет је 32.000 скијаша на сат и нема чекања“, рекао је Љевнаић.

Додао је да је Јахорина једини ски центар у региону који има "сноуфектори систем“ који ради и на плус 10 степени и гарантује да ће увијек бити снијега.

Он је подсјетио да је захваљујући најмодернијем систему за вјештачки снијег скијање на Јахорини почело прије 13 дана.

"Освојили смо нова тржишта и скијаше који се интересују за Јахорину којој је враћен стари олимпијски сјај у модерном издању. Управо због Јахорине отворена су три лета недјељно из Сјеверне Македоније, из Скопља до Сарајева и један чартер лет из Лондона, долазе нам скијаши из Румуније, Кине“, навео је он.

Према његовим ријечима, направљена је и нова расвјета, тако да сада постоји 12 километара стаза за ноћно скијање.

Сноуборд стаза и стаза за санкање, при чему се санкама може узбрдо 700 метра, радиће нон стоп, рекао је Љевнаић и додао да ће сезона бити пуна атракција и добре понуде.

Јахорина је позната по добром скијању, али и добром проводу, на врху су журке, постоје бројни спортски догађаји и активности попут акције у којој ће бити подијељено и 100 бесплатних скија за дјецу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)