Ministarstvo finansija

Korist za 215.000 stanovnika Srpske: Potpisan Ugovor o vršenju usluga nadzora

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2023. 14:28

Ministar finansija Republike Srpske, Zora Vidović potpisala je danas, sa regionalnim direktorom preduzeća "IRD Engineering S.r.l.“ Draganom Kostadinovim, Ugovor o vršenju usluga nadzora za Projekat "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II“.

Riječ je o projektu koji ima za krajnji cilj poboljšanje kvaliteta vodovodnih i sanitarnih usluga za oko 215.000 stanovnika u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj koje učestvuju u ovom projektu.

Projekat "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II" je ukupne vrijednosti 60 miliona evra, (učešće opština je 30 miliona evra, a ostatak iz kredita Evropske investicione banke), a u njemu će učestvovati 24 lokalne zajednice. 


Vlada FBiH saopštila vijest koja će obradovati desetine hiljada građana

Vlada FBiH saopštila vijest koja će obradovati desetine hiljada građana

Imajući u vidu da su do danas Gradiška, Zvornik, Teslić, Lopare, Nevesinje, Vukosavlje, Prnjavor, Prijedor, Trebinje, Pale, Rogatica, Laktaši, Istočna Ilidža i Milići ispunili sve potrebne uslove za implementaciju projekta, Vlada je odobrila projektne planove čime su ispunjeni uslovi za narednu fazu.

S tim u vezi, Ministarstvo finansija će sutra sa početkom u 12 časova u Konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske organizovati potpisivanje Ugovora o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po Projektu "Vodovod i i kanalizacija II“ i Memoranduma o načinu realizacije Projekta sa navedenim lokalnim zajednicama – učesnicama u Projektu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.