Kostrešević: Ponosan sam na policajce koji dobrovoljno daju krv

  • 23.12.2020. 12:06

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević ponosan je na sve policijske službenike koji od ponedjeljka do petka, od 21. do 25. decembra, učestvuju u humanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova s ciljem pomoći Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske, čije su zalihe organičene zbog epidemije virusa korona.

Kostrešević je rekao novinarima u Banjaluci da je riječ o petom ovogodišnjem ciklusu dobrovoljnog davanja krvi, u kojem, na poziv Zavoda za transfuzijsku medicinu, učestvuje više od 400 policijskih službenika iz cijele Republike Srpske.

"Ovo je naša peta ovakva aktivnost u nizu u periodu epidemije. Do sada se na poziv odazvalo više od 1.000 policijskih službenika, a u ovom ciklusu više od 400. Kada završimo ovaj ciklus, biće više od 1.500 policijskih službenika koji su dali krv, od kojih su pojedini to uradili više puta", naveo je Kostrešević.

On je podsjetio da su krv ranije dobrovoljno dali i polaznici Policijske akademije, te zahvalio svim policijskim službenicima koji su se odazvali pozivu.

"Ovo je veoma humana akcija i ja sam, kao prvi policajac, ponosan na naše službenike", poručio je Kostrešević, koji je danas sa načelnikom Policijske uprave Banjaluka Milošem Brkićem posjetio Zavod za tranfuzijsku medicinu.

Direktorka ovog zavoda Gordana Guzijan rekla je da ta ustanova duguje policiji Republike Srpske i njenim pripadnicima ogromnu zahvalnost za veoma dobru saradnju u pogledu akcija dobrovoljnog davanja krvi.

"Ove akcije nam puno znače za popunjavanje rezervi zaliha krvi", rekla je Guzijanova.

Ona je naglasila da se akcija organizuje u 10 gradova Republike Srpske u kojima postoje službe za transfuziju ovog zavoda, te pozvala i ostale dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.