Direktor HSRS

Kusturić: Požar na Velikom Stocu pod kontrolom

  • Извор: СРНА
  • 10.08.2021. 13:12

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je Srni da je šumski požar na veoma nepristupačnim sjevernim padinama planine Veliki Stolac pod kontrolom, zahvaljujući intervenciji Helikopterskog servisa i akciji zaposlenih u Šumskom gazdinstvu "Panos" iz Višegrada.

Kusturić je naglasio da požar više ne predstavlja prijetnju objektima i stanovništvu, osim što ugrožava Pančićevu omoriku, endemsku vrstu koja je zakonom zaštićena.

On je istakao da je spriječeno dalje širenje požara prema Nacionalnom parku "Tara".

Kusturić je dodao da su juče u popodnevnim časovoma pripadnici Helikopterskog servisa stigli u Višegrad, prema zahtjevu Republičke uprave civilne zaštite radi pružanja pomoći Šumskom gazdinstvu "Panos" u gašenju šumskog požara.

"Za potrebe gašenja i izviđanja požara juče i danas pripadnici Helikopterskog servisa izvršili su ukupan nalet u trajanju od šest časova, izvršeno je 30 letova i izbačeno 27 tona vode", istakao je Kusturić.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)