Прослављени српски и свјетски редитељ

Кустурица: Очувати нашу културу и припадност православној цивилизацији

  • Извор: СРНА
  • 07.01.2024. 10:50

Прослављени српски и свјетски редитељ Емир Кустурица изјавио је да ће опстанак култура на различитим странама свијета зависти од много околности, али ће најважнија бити приврженост религији као најважнијем садржају народа који се бори за опстанак.

- У протеклих десет година глобалистичко подземље обећавало је да ће подржати културне различитости у свијету. На крају се показало да су подржали једино сексуалне различитости. Све то како би на полупразној планети и свјетској мапи смањили број људи - навео је Кустурица.

Он је нагласио да је Република Српска једна од оних култура које су настале много прије распада мултикултурног система Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, коју су срушили они који су је и направили.

- Југославију нису правили њени народи него глобалисти који данас разарају свијет. Због тога треба усмјерити сву расположиву енергију и очувати нашу културу и припадност православној цивилизацији, и не заборавити страдање кроз које је прошао наш народ у посљедња два вијека и три велика рата - указао је Кустурица.

Тада, као и сада, истакао је он, били смо на правој страни историје.

- И овај пут између неслободе и слободе бирамо слободу, између истине и лажи бирамо истину. За слободну Републику Српску! - поручио је прослављени редитељ поводом 9. јануара, Дана Републике.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм