АМС Српске

Ледена киша и снијег отежавају саобраћај

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 08:22

Слаб снијег и ледена киша, која пада у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ, отежава саобраћај, посебно преко планинских превоја, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

Ледена киша пада на планинском превоју Комар на путном правцу Травник-Доњи Вакуф, па се возачима на овој дионици савјетује максималан опрез.

Снијег пада у западним и југозападним крајевима, а због ниске температуре ваздуха могућа је поледица на коловозу, посебно на дионицама Бихаћ-Босански Петровац /Рипач/, Босански Петровац-Дрвар /Оштрељ/ и на ширем подручју Купреса.

Екипе путних служби су на терену и врше посипање свих критичних дионица.

Из АМС-а апелују да возачи прилагоде вожњу прилагоде условима на путу, уз обавезно посједовање зимпске опреме.

Због санације коловоза на магистралном путу према граничном прелазу Рача од Балатуна на мјесту извођења радова вози се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Станари-Руданка у мјесту Љескове воде, гдје је саобраћај успорен за путничка возила, а теретна се преусмјеравају преко Јелаха.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене у саобраћају су и на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини-Шћепан Поље и Приједор-Копривна.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту "Богдановац" измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому "Грапска-Костајница" на регионалном путу према Модричи.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште, док је због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије саобраћа на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Нови Травник-Бугојно преко Ростова, Биљешево-Лашва, Чевљановићи-Нишићи и на улазу у Сански Мост из правца Кључа. На мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Пратите нас и путем Вибера