Prodavci svako jutro gledaju u nebo

Loši uslovi za rad na teslićkoj pijaci

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2021. 19:20

Prodavci na teslićkoj pijaci svakog jutra gledaju u nebo. Ako je kiša, to je najčešće znak i za neradni dan. Pijaca je neasfaltirana, nije natkrivena, a i štandovi koje plaćaju u zakup, često prokišnjavaju.

Pitali smo prodavce šta misle o tome. 

„Šta ćeš, ne možemo mi ništa tome pomoći. Kad je kiša slabo, a ovako lijepo sine, može se zaraditi. Ja sam zadovoljna, držim tri krave, sirim, napasam.“

„Trebali bi biti i bolji. - Kad dođe kiša, pa malo prokišnjava? -  Pa bježi, i mi idemo kući onda, nemamo šta tražiti.“ 

„Nisu baš, ali eto, proda se nešto. Ja ne mogu kod kuće, meni dosadno. Pa koliko toliko dobro je, šta ću sine ja.“

Muka je više i kupcima. Kažu, ljeti je pijaca u oblaku prašine, a kada su kiša i hladno vrijeme od blata se jedva može proći. 

„Jako je slaba pijaca po pitanju svega, po pitanju stalaži, naplaćuje se puno plaćarina, i to se naplati.“

„Ovo je trebalo prije deset godina uraditi. Ovo je obraz opštine naše. Ja sam jednom rekao našem gospodinu načelniku, on kaže doće na red. Pa čekaj, doće na red, ali to traje“, kažu građani.

Traje, a kako stvari stoje, moglo bi to još i godinama potrajati. U Komunalnom preduzeću „Komunalac“, koje upravlja pijacom, a koja je na zemljištu u vlasništvu Opštine Teslić, kažu prema dokumentaciji jasno stoji da je ovo privremena građevina.

A na teslićkoj pijaci godinama se nista ne mijenja. Prodavci i kupci kažu da je stanje lošije iz dana u dan. Iz „Komunalca“ dodaju da oni ovdje zakupcima obezbjeđuju struju, vodu i redovan odvoz komunalnog otpada, kao i radnika koji kontroliše tržnički red. 

U „Komunlacu“ priznaju, može i bolje od toga. Pravdaju se da zakupcima sve nude po cijenama koje nisu ekonomske. 

„Godišnji prihod koji ovo preduzeće u stvari po osnovu plaćarina kreće se od 5.000,00 do 6.000,00 KM. Iz ovoga se da zaključiti da su postojeće cijene nisu ekonomske cijene i da je cjelokupan prihod nedovoljan za pokriće rashoda“, rekao je Dobrinko Lukić, direktor Komunalnog preduzeća „Komunalac Teslić“.

Iz ovog preduzeća dodaju, svjesni su činjenice da postoji značajan prostor za napredak teslićke pijace. Kažu i da su zainteresovani da se ovo pitanje trajno i kvalitetno riješi. Samo, nisu otkrili, kada će to, konačno, i uraditi.


Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)