Lukač u Bijeljini: Bezbjednost građana na zadovoljavajućem nivou

  • 11.11.2020. 15:13

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je na području Policijske uprave Bijeljina u ovoj godini ukupan pad kriminaliteta oko 12 odsto, što potvrđuje dobar rad policije, te dodao da je bezbjednost na zadovoljavajućem nivou.

Lukač je, nakon današnjeg sastanka u Bijeljini sa rukovodstvom bijeljinske Policijske uprave i gradonačelnikom Mićom Mićićem, ocijenio da je na ovom području potrebno pojačati rad na bezbjednosti saobraćaja jer je registrovano nekoliko smrtnih slučajeva.

"Dogovorili smo da se u budućem periodu policija još više angažuje, pored svih drugih stvari koje se ovdje dešavaju i migrantske krize", rekao je Lukač novinarima i dodao da je na ovom području smanjen broj migranata u odnosu na raniji period.

Lukač je napomenuo da MUP Republike Srpske u saradnji sa Gradom Bijeljina radi na postavljanju video-nadzora na teritoriji grada i da je do sada postavljeno već više od 50 odsto kamera za nadzor.

"Očekujemo veoma brzo da ćemo da završimo kompletan projekt, kada će biti postavljeno 137 kamera za video-nadzor, koje će doprinijeti mnogo boljoj bezbjednosnoj situaciji u Bijeljini", dodao je on.

Prema njegovim riječima, to se pokazalo u svim drugim lokalnim zajednicama gdje je postavljen video-nadzor, a riječ je o više od 36 opština i gradova.

"Očekujemo da će doći do smanjenja krivičnih djela sigurno u velikom postotku i da će se na taj način doprinijeti bezbjednosti građana", rekao je Lukač.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je na sastanku ocijenjen dobrim rad bijeljinske Policijske uprave, a razgovarano je i o epidemiološkoj situaciji u gradu.

"Zajedno sa pripadnicima MUP-a Srpske i sa inspekcijama pokušavamo da pomognemo, prije svega, ljekarima koji se natčovječanskim naporima bore da zaustave širenje virusa korona", rekao je Mićić novinarima.

On je dodao da je dogovoreno da će sve institucije zajedničkim snagama raditi na tome da se na dan izbora, u nedjelju, 15. novembra, spriječi širenje virusa korona.

"Zdravlje je preče od svih izbora", dodao je Mićić.

Govoreći o pokrivanju grada video-nadzorom, Mićić je rekao da je već postavljeno 55 kamera, a danas je razgovarano o proširenju ovog posla.

"Razgovarali smo da pokrijemo i cijeli kanal koji će biti uređen i osvijetljen, kako neodgovorni sugrađani ne bi bacali nešto u kanal ", dodao je Mićić.

On je istakao da su svi ovi poslovi koji se rade zajedno sa MUP-om Srpske i Policijskom upravo Bijeljina, biti od koristi za građane. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.