АМС

Магла и ниска облачност смањују видљивост

 • Извор: СРНА
 • 25.04.2024. 07:50

Магла и ниска облачност јутрос смањује видљивост и успоравају саобраћај на дионицама уз ријечне токове и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Коловози су мјестимично влажни и клизави, а учестали су и одрони, па се возачима савјетује да вожњу прилагоде стању и условима на путевима, да избјегавају ризична претицања и поштују саобраћајне прописе.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому "Грапска-Костајница".

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, а измјене су и на магистралном путу Хан Пијесак-Соколац због радова.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због минерских радова на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Трбук привремено ће долазити до обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова. Радови ће се у току једног дана изводити до 15 минута.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ данас ће због радова бити затворени тунели Гај и Игман на ауто-путу у смјеру Лепеница-Сарајево запад. До завршетка радова возила ће саобраћати двосмјерно, супротном страном аутопута.

Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац-Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

Радови се изводе и на магистралним путевима Пелагићево-Сребреник у тунелу Орманица, Кладањ-Власеница, Тарчин-Коњиц, Јелах-Добој на Крашеву, Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица-Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, као и на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама.

На граничним прелазима нема задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

  ''''Црна Гуја (12+) (Р)

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм: Љето у винограду (12+) (Р)

  '' Филм: Љето у винограду (12+) (Р)