Banjaluka

Manje krivičnih djela, bezbjednost zadovoljavajuća

  • 26.09.2018. 12:01

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević rekao je danas da su na području ove uprave u avgustu evidentirana 153 krivična djela, što je za 14 odsto manje nego u istom periodu lani, kada je evidentirano 178 krivičnih djela.

Spasojević je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je u avgustu riješeno 78,6 odsto krivičnih djela. 

"Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirana su 144 krivična djela, što je manje za 7,1 odsto u odnosu na isti period lani, kada je bilo evidentirano 155 ovih djela. Riješenost ovih krivičnih djela je 77,2 odsto", rekao je Spasojević i ocijenio zadovoljavajućom bezbjednost na području koje pokriva ova uprava. 

U avgustu je evidentirano 77 krivičnih djela protiv imovine, što je manje za 26 odsto nego u istom periodu prošle godine, kada su evidentirana 104 krivična djela. 

"Riješenost ovih krivičnih djela iznosi 61,5 odsto", rekao je Spasojević. 

On je dodao da je u avgustu prijavljeno 18 krivičnih djela protiv života i tijela, od kojih su najbrojnije tjelesne povrede, a rasvijetljenost ovih krivičnih djela je 88,9 odsto. 

Kada je riječ o zloupotrebi droge, otkriveno je pet krivičnih djela, zbog kojih je nadležnom tužilaštvu dostavljeno isto toliko izvještaja, kojima je obuhvaćeno pet osumnjičenih. 

"Podneseno je 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a oduzeta je određena količina opojne droge", naveli su iz banjalučke Policijske uprave. 

U oblasti privrednog kriminaliteta nadležnom tužilaštvu podnesena su tri izvještaja protiv sedam lica. 

Evidentirana su 73 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 36,5 odsto manje nego u uporednom periodu prošle godine kada je evidentirano 115 takva slučaja. 

"Ukupan broj prekršaja je manji za 43,7 odsto", rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka. 

Evidentirano je 367 saobraćajnih nezgoda, što je više za 11,2 odsto u odnosu na uporedni period kada je bilo 330 saobraćajnih nezgoda. 

U saobraćajnim nesrećama sedam lica je smrtno stradalo, a u istom periodu prošle godine pet lica.

"Policijska uprava uspješno je obezbijedila 63 javna okupljanja i 59 sportskih priredbi", naveli su iz banjalučke Policijske uprave.

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.