Има мудар савјет за све

Мантију замијенио спортском опремом: Свештеник Станко Ћелић из Александровца истрчао маратон

  • Извор: Српскаинфо
  • 30.10.2023. 06:57

Свештеник маратонац. За већину људи необичан спој, али не и за православне вјернике у Александровцу, који су већ навикли да виде свог свештеника Станка Ћелића како тренира.

Трчање, бициклизам, кошарка, ништа није препрека за овог свештеника, а најновији резултат којим може да се похвали јесте истрчани маратон у Љубљани, и то за три сата, 29 минута и 55 секунди. 

Овим резултатом Станко Ћелић је помјерио и личне границе.

– Осјећао сам се спреман, имао сам жељу да истрчим маратон и да помјерим границу. Задовољан сам оствареним временом, које је изнад очекивања, јер је план био да истрчим маратон за четири сата. Али, трчао сам по осјећају, дисао сам добро, откуцаји срца су били добри и тако сам наставио до краја без већих проблема – прича Ћелић за Српскаинфо.

Мала криза настала је око 35. километра, али и то је успјешно пребродио и истрчао цијелу дужину.

– Тијелу сада треба времена да се одмори од маратона, али наставићу да се бавим спортом. Са тренинзима не треба ни претјеривати, јер нам умјерено бављење спортом доноси добродети, а претјерано може бити штетно – говори он.

Станков дан иначе почиње већ у четири сата ујутру.

– Послије јутарње молитве, читања Светог писма и Житија Светих одвојим око сат времена за тренинг. Своје вјернике сам навикао да се бавим физичком активношћу, имамо бициклијаду, редовно играм и кошарку, тако да за околину то није изненађујуће – испричао је Ћелић, који је и прије разговора са нама истрчао 10 километара.

Kако поручује, свако поред духовног треба да се посвети и тјелесном раду на себи.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм