Недељко Тодоровић

Метеоролог открио да ли је крај зиме: Ово до сада је била шала

  • Извор: Мондо.рс
  • 03.02.2024. 14:38

Према најавама метеоролога за викенд нас очекују праве пролећне температуре - чак до 20 степени.

Метеоролог Недељко Тодоровић гостовао је у емисији Пулс Србије гдје је открио откуд овако лијепо вријеме сада, на почетку фебруара.

"Циклони доносе падавине и захлађење, али на предњој страни тог циклона, како се он креће постоји и јужна компонента струјања која се креће југозападно и она доноси нормално топлији ваздух са мањих географских ширина. Док дође тај циклон тамо са Атлантика преко западне и средње Европе, код нас је југовина и нормално да ће температуре бити изнад просјека. У овом случају, тај хладан ваздух са задршком стоји тамо на сјеверу Атлантика и у Скандинавији. Нема шансе, бар наредних десет дана да дође, тако да ћемо бити у топлом периоду са максималним температурама за десетак степени више него у нека просечна времена", рекао је он и додао:


Оставио кључ у ауту, Бањалучанин сјео, упалио и одвезао

Оставио кључ у ауту, Бањалучанин сјео, упалио и одвезао

"А просјечна максимална температура је негдје око седам степени за фебруар. Значи, ми ћемо имати приближно за десет степени изнад тога док нам не дође сљедеће захлађење, а за то постоји наговјештај негдје послије 10. фебруара. Дакле, 10. би почело облачење, 11. и 12. ватар и пад температуре. Тако да бисмо на средином фебруара, на Сретење, имали хладније вријеме". 

Тодоровић је додао да је зима која је била у децембру била шала у односу на ону која долази.

"Што се тиче снијега, ово што је било у децембру је била шала. У јануару смо имали двије епизоди, али то је стварно било слабо. У принципу то су све биле вриједности до 10 центиметара. Тако да средином мјесеца очекујемо значајан пад температуре и падавине и тада у планинским предјелима очекујем да падне бар 30 центиметара новог снијега. Не можемо да кажемо да је зими дошао крај", каже он, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм