Министар

Минић: Нема ништа спектакуларно у смјени руководстава у Фочи и Калиновику

  • Извор: СРНА
  • 25.01.2024. 14:49

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да не види ништа спектакуларно у информацији о смјени руководилаца шумских газдинстава у Фочи и Калиновику, истичући да је грађанима Српске обећано да ће сектор шумарства бити унапријеђен.

"Имали смо извјештајне периоде од шест, девет и 12 мјесеци. Након 12 мјесеци, када смо могли студиозније да извршимо анализу пословања, видјели смо да се у појединим шумским газдинствима продавао дрвно-шумски сортимент испод планске цијене, тамо гдје видимо да нисмо имали производњу. То је само у низу Калиновик и Фоча, а у понедјељак-уторак мислим да ће бити Чајниче", навео је Минић.

Он је рекао новинарима на штанду Републике Српске у оквиру Међународног сајма воћарства, повртарства и виноградарства у Београду, да је једна од мјера на унапређењу сектора шумарства и промјена руководилаца и кадра, и то заједно са најбитнијом мјером, а то је примјена ИСАПА - информационог система.

Ево колико ће од сада износити најнижа пензија у Српској

Ево колико ће од сада износити најнижа пензија у Српској

Минић је најавио да ће у јануару бити извршен ванредни попис, те да, док се све не унесе у информациони систем неће моћи да се закључују уговори о продаји дрвно-шумског сортимента.

"Једноставно, уређујемо ову област. Ја више овоме не придајем спектакуларни значај - да неки директор није више директор, нити он то треба да схвати лично", рекао је Минић.

Он каже да је познато да злоупотреба има и да Министарство жели да их исправи.

"Тога ће бити још. Наставићемо активности које се односе на бесправну сјечу, као и ванредне контроле и вјерујем да ће већ у овој години бити значајних финансијских показатеља нашег рада", рекао је Минић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм