Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić: Pravilnik danas stupio na snagu!

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2023. 14:58

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da je Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o mjerama za rano otkrivanje, dijagnostiku, sprečavanje širenja, suzbijanje i iskorjenjivanje zarazne bolesti afričke kuge svinja danas stupio na snagu.

On je dodao da se svajanjem novih pravilnika koji se tiču i uzorkovanja ide ka olakšavanju rada na terenu radi povećanja mogućnosti da se spasi što više mesa od zdravih životinja u Srpskoj.

Minić rekao je da je Vlada Srpske danas putem Kompenzacionog fonda isplatila još 833.000 KM kada je riječ o naknadi štete prema poljoprivrednim proizvođačima koji su imali gubitke od afričke kuge svinja.

Minić je naveo da je time obuhvaćeno više od 150 odštetnih zahtjeva, što znači da je od postojećih 300 žarišta u Srpskoj oko 50 odsto već obrađeno u smislu isplate štete.

On je rekao da su navedene cijene predviđene za odštetu najbolje u regionu, što znači je resorno ministarstvo imalo i imaće iskrenu želju da isplati štetu, a sve da omogući poljoprivrednim proizvođačima i svinjarima zanavljanje proizvodnje.

- Samo za krmaču na tom planu plaćamo odštetu od 1.000 KM - naveo je Minić.

Ranije danas gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da ministarstvo nije donijelo izmjene Pravilnika.


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)