Mnoge životne ispite položio

Miroslav je slijepi advokat i ono što radi je pravo čudo

  • Izvor: Blic
  • 23.11.2022.17:57

Iako je od rođenja vidio samo tamu, njegov pogled na svijet nikada nije mračan. Upoznajte slijepog advokata Miroslava Jovanovića.

Kako je Miroslav istakao, za njega najveći uspjeh je imati ispunjen i srećan život, prenosi Blic.

– Za mene je uspjeh imati ispunjen život, srećan život, veliki broj prijatelja, porodicu, dijete, ženu i prosto biti profesionalno ostvaren, raditi posao koji voliš. Trudio sam se da sve što mogu radim kao i osobe koje imaju vid, samo da prilagodim to na neki svoj način – rekao je Miroslav.

Mnoge životne ispite je već položio, a ove godine i pravosudni, pa je sada advokat:

– Imao sam situaciju prije 5, 6 dana da mi je došao klijent sa zahtjevom da mu napravim ugovor, ništa sad pretjerano teško. Čovjek je sjedio i bukvalno u čudu posmatrao šta radim, nije mu bilo jasno… Ja sam kuckao, a ovaj glasovni program se malo čuje i kad sam završio odštampao sam njemu tri primjerka koliko mu je trebalo, zaheftao list za list i predao mu. Čovjek je sjedio u čudu, rekao je da to nikada nije vidio – rekao Miroslav u emisiji “Exploziv”.

Miroslav veći dio obavlja sam, ali kada mu je potrebna pomoć, pomogne mu supruga. Kada su zajedno, kažu da mogu sve.

– Apsolutno nam ništa nije teško, navikli smo jedno na drugo. On toliko dobro funkcioniše s obzirom na okolnosti, nikada ne bih ni pomislila da ima hendikep jer je on toliko pozitivan i energičan – ispričala je njegova supruga.

(Foto: Printskrin Prva YT)

Tagovi: