Mitropolit dabrobosanski

Mitropolit Hrizostom: Tajna Hristovog vaskrsenja temelj naše crkve

  • Извор: СРНА
  • 23.04.2023. 15:43

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je danas da je tajna Hristovog vakrsenja temelj Srpske pravoslavne crkve i vjere, jer bi bez vaskrsenja sve bilo uzaludno.

Mitropolit Hrizostom je, nakon liturgije koju je služio u manastiru Presvete Bogorodice u Knežini kod Sokoca, istakao da je vaskrsenje Hristovo osnova života, jer je Gospod dao sebe kao temlj za svako biće.

"Gospod je temelj svih nas. Na njemu smo iznikli i svako od nas je jedna pitoma grana tog velikog čokota i treba da rađamo upravo ono što Gospod od nas očekuje, a to su dobri plodovi. Po plodovima našim će nas svijet i procjenjivati i suditi o nama", naveo je mitroplit Hrizostom.

Preminuo tvorac pjesme

Preminuo tvorac pjesme "Zakleo se bumbar"

On je naveo da se pravoslavni hrišćani u vrijeme Vaskrsa sjećaju velikih dana iz života crkve, a danas se sjećaju događaja kada se Gospod javio svojim učenicima i mnogobrojnoj braći da bi ih uvjerio da je vaskrsao nakon stradanja na Veliki petak.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici danas obilježavaju Tominu nedjelju posvećnu Svetom apostolu Tomi i njegovom nevjerstvu u Hristovo vaskrsenje.

Manastir u Knežini kod Sokoca proglašen je manastirom Presvete Bogorodice - metohom manastira Hilandara 1989. godine.


Pratite nas i putem Vibera!
Тагови: