Mještani Gračanice kod Teslića traže priključak na vodovodnu mrežu

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2022. 19:18

Voda je stigla ovdje. Ali put nije prešla. Tako je oko 40 domaćinstava u zaseoku Gračanica u Donjem Rankoviću ostalo na čekanju. Nadali su se, kažu, konačnom priključku na vodovodnu mrežu. Od toga, ipak, nije bilo ništa.

"Međutim, negdje ljetos smo saznali da mi nismo u tom projektu. Zato nastojimo da preko naših predstavika u skupštini opštine nađe se mogućnost da i zaseok Gračanica dobije vodu. Nekako imamo osjećaj da smo mi zapostavljeni", rekao je Bogoljub Sekulić, mještanin Donjeg Rankovića.

"Imamo tu seosku vodu, ali ja nemam vode u kući bez pumpe. Ne može, na brdu sam, a pumpe ko pumpe uvijek se kvare. Zimi pogotovo katastrofa. Bilo bi neohodno da stigne", rekla je Slavojka Petrović, mještanka Donjeg Rankovića.

"Naši prethodnici, generacije mogu djeda, oca, oni su to krampovima i lopatama kopali tri kilometra vodu da bi obezbijedili. Ali to sada postaje nedovoljno jer ne pokriva čitavo selo. Sa ovim mašinama šta sve ima i ovom tehnikom, voda dođe ispred nosa i ne prođe kroz selo", rekao je Bogoljub Sekulić, mještanin Donjeg Rankovića.

Ovo je, kažu u selu, gorući problem. 

U ovom zaseoku imaju dva bazena za vodu. Mještani kažu bazeni su stari decenijama, dotrajali su i u izuzetno su lošem stanju. 

Sve to znaju u opštinskoj upravi. Obećanja su, za sada, jedino što imaju. 

"Za zaseok Gračanica u Mjesnoj zajednici Donji Ranković urađen je projekat vodovoda i potpisan aneks ugovora sa izvođačem (Eko Euro tim iz Banja Luke), koji trenutno izvodi radove na sekundarnoj vodovodnoj mreži u MZ Čečava i po završetku planira angažovanje u tom području", saopšteno je iz Opštinske Uprave Teslić.

A na priključak čekaju i u područnoj osnovnu školu u Donjem Rankoviću. Tamo djeca i prosvjetni radnici još koriste tehničku vodu. U lokalnoj upravi uvjeravaju i škola će biti priključena i to u sklopu izrade dijela distributivne mreže u zaseoku Sekulići.



Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.