Stanje na putevima

Mjestimično vlažni kolovozi

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2022. 08:15

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH )mjestimično su vlažni kolovozi, a zbog magle je smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na farbanju tunela i instalaciji opreme izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale-Podgrab.

Izmijenjen je režim saobraćanja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na koridoru "Pet ce" Tovira-Kostajnica, do 15. septembra odvijaće se testne vožnje, a korisnici za to vrijeme neće plaćati putarinu.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova, kao i na dionici magistralnog puta Brod-Gornji Klakar, u mjestu Poloj i Liješće, od 8.00 do 16.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Karuše-Doboj-Modriča-entitetska granica Ždreban, entitetska granica Turić-Lončari-entitetska granica Lepnica, entitetska granica Vlasenica-Borička ulica, Rogatica, Kotor Varoš - auto-put - granični prelaz Gradiška, entitetska granica Caparde-Karakaj, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Doboj-Derventa-granični prelaz Slavonski Brod.

U Federaciji BiH na dionici Ripač-Dubovsko na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac zbog radova biće obustavljen saobaraćaj od 13.00 do 14.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Obustavljen je saobraćaj i na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraća na pravcima Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови: