AMS

Mjestimično vlažni kolovozi, smanjena vidljivost u kotlinama

  • Извор: СРНА
  • 12.11.2022. 08:14

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog kvara na vodovodnoj cijevi, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom na dijelu magistralnog puta Prijedor - Sanski Most, u Ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac - Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš i na putu Čelinac - Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva - Teslić tri - entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/ - LJubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale - Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan - Banjaluka /Rudarska/ i na pravcu Jezero - Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Prijedor tri - entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika LJubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, te na regionalnim pravcima Ukrina - Gornja Vijaka.

Na području FBiH zbog radova na magistralnom putu Doboj - Maglaj, na dionici Poljice - Maglaj, od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina, zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac, kroz ulicu Jukićeva.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Žitomislići - Počitelj, obustavlja se saobraćaj u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.