Оперисали Дражена Балабана

Младић којем је одстрањен тумор: Осјећам се добро

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2024. 19:30

Тумор величине лопте који се налазио у стомаку двадесетпетогодишњег Дражена Балабана из Оштре Луке успјели су да изваде приједорски љекари. Дражен да је имао болове у стомаку али да није могао ни замисли да је у питању огромни тумор. Захвалан је љекарима.

„Осјећам се добро захваљујући њиховој пожртвованости. Желим да се захвалим доктору Баћи и његовом тиму што су ми омогућили и помогли и стајали све вријеме уз мене да наставим свој живот даље нормално“, рекао је Дражен Балабан.

Невјероватан је ово подвиг зато што је био на тешко приступачном мјесту. Ово је један од најтежих случајева тумора и једна од најкомпликованијих операција икада изведених у приједорској болници.

„Исходиште је било на дванаестопалачном цријеву и дијелом је био захваћен панкреас, налазе се ту и крви судови који васкуларизују комплетно танко цријево, половину дебелих цријева и многе околне органе као и доње екстремитете. Многи потези су могли да буду кобни, операција од 4 сата, тежина тумора од 3 кг и самом тежином је представљао опасност“, изјавио је Станко Баћо, специјалиста Опште хирургије у приједорској Болници. 

Тек након операције постао сам свјестан шта смо урадили, додаје хирург. Стање пацијента помно су пратили а кад су се увјерили да је све у реду, седми дан је отпуштен кући. 

 „Јесмо поносни што смо успјели и одрадили овако нешто и показали да и ми можемо и хоћемо. Оправдали смо повјерење родбине и пацијента којем сам ја предочио могућност лијечења у Клиничком центру, али они су се одлучили за операцију овдје тиме је притисак на мене био још већи“, рекао је Баћо.

Овим подвигом приједорски љекари показали су велику стручност и доказали да могу да се носе са најтежим стањима и операцијама. Заслужено, стижу им бројне похвале.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.