Agencija za vodno područje Save

Moguće poplave u dijelovima BiH

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2023. 14:03

Agencija za vodno područje Save objavila je da se, usljed padavina, prognozira porast vodostaja na cijelom vodnom području rijeke Save u FBiH, posebno na slivovima Bosne, Vrbasa, Une i Sane.

Očekuje se dostizanje nivoa obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama na srednjem i gornjem dijelu sliva rijeke Bosne te na slivovima Une i Sane u FBiH. Bujične poplave moguće su na slivovima rijeka Fojnica, Sana te Glina i Korana u FBiH, saopšteno je iz Agencije za vodno područje Save.

U naredna tri dana prognozira se vanredno hidrološko stanje, posebno na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane.

Obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje opština u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

"Vode Srpske" o najavljenim padavinama u naredna tri dana


"Sugerišemo nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučujemo pojačan oprez", navedeno je iz Agencija za vodno područje Save.

Iz Javne ustanove "Vode Srpske" ranije je saopšteno da u naredna tri dana neće doći do znatnijeg povećanja vodostaja većih vodotoka na području Republike Srpske.

Kako kaži, trenutna situacija na rijekama u Republici Srpskoj je stabilna.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок