Vozači oprez

Mokri i klizavi kolovozi 

  • 03.02.2019. 08:20

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim časovima, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje, koji je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Na magistralnom putu od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu vozila saobraćaju po izmijenjenom režimu vožnje zbog radova koji se izvode na ovim dionicama, kao i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka gdje je u toku sanacija klizišta. 

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od "Kosmosa" do Nule, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade. 

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze. 

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.  

Na području FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk pa vozila saobraćaju naizmjenično na magistralnom putu Zenica-Nemila. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 

Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani i dalje na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 
 

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм