AMS

Mokri kolovozi, učestali odroni

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2022. 08:01

U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH saobraća se bez zastoja po pretežno mokrim ili vlažnim kolovozima, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj i vozačima savjetuju da voze oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka - Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. kao i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Stari Majdan dva.

Na dionici magistralnog puta puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja, zbog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnom putu Bistrica - Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog deminerskih radova od danas do srijede, 23. februara, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, tako što će obustave trajati 30 minuta, a 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Prohodan je put Vodice - Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica - Podgradci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ izmijenjen je režim vožnje i postavljena privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Na putnim pravcima granični prelaz Rača - granica Republike Srpske/FBiH Banj Brdo, granica FBiH/Republike Srpske Dobrinja - granica Republike Srpske/FBiH Bogatić, granica FBiH/Republike Srpske Trnovo-Miljevina i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - granica Republike Srpske/FBiH Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS vozače mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Јablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla - Kalesija zbog radova u tunelu "Čaklovići", u noćnim časovima. od 22.00 do 6.00, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Radovi su toku na putevima Јablanica - Mostar, Grude - Ljubuški i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм