Još nije kasno

Mudre riječi patrijarha Pavla sada su nam potrebnije nego ikad - "Nemoj da zbog lažnog bratoljublja ti budeš bratoubica"

  • Извор: Курир
  • 11.05.2023. 18:02

Prethodne nedjelje doživjeli smo nešto što smo se nadali da nikada nećemo imati prilike da vidimo. Nakon dvije velike tragedije potrebno nam je da se prisjetimo naših vrijednosti, dobrote i društva u kome nema straha, već samo podrške pomoći i ljubavi.

Da bismo takvo društvo imali ponovo, svi moramo da se zapitamo gdje griješimo, ali treba i da posmatramo ljude oko sebe i pratimo da li i oni prave neke greške.

O tome je govorio i patrijarh Pavle, koji je istakao da ukoliko vidimo da neko čini grijeh i ne spriječimo ga u tome ili ga ne podstaknemo da sam prestane, mi i sami činimo grijeh.

- Nije nam zabranjeno, nego je čak i naša dužnost kada vidimo da neko čini zlo, da mi vidimo da je to zlo. Ali onda tu je naša molitva Bogu da se on ispravi, i da kada se smire naša osjećanja kroz nekoliko dana ili mjeseci, treba reći tome bratu, da to što čini nije dobro. Sveti Vasilije Veliki opominje "Nemoj da zbog lažnog bratoljublja ti budeš bratoubica". Ne učinivši što možeš, ne opomenuvši ga na miran način, ti ćeš na taj način pomoći njemu da izgubi dušu - govorio je patrijarh.

Monah Amvrosije živi sa vukom: Pripitomio i orla i poskoka

Monah Amvrosije živi sa vukom: Pripitomio i orla i poskoka

Čini se da je ova vrsta društvene solidarsnosti nestala, ili se barem dobro sakrila, ali baš u ovom trenutku poslušamo pametne riječi patrijarha, nije kasno da učinimo ovaj svijet boljim mjestom.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм