Цијењени православни монах и мислилац

Мудрост оца Тадеја све објаснила: Зашто неки људи имају све, а неки цијели живот пате

  • Извор: Ало
  • 24.11.2023. 16:27

Отац Тадеј, цијењени православни монах и мислилац, дијелио је своје размишљање о дужини живота и Божјем промишљању о томе зашто неки људи живе дуже од других.

Те патње служе као средство за очување смирења, спречавајући нас да постанемо сујетни и непокорни

Међутим, ако су наше мисли негативне, можемо очекивати немир у свом животу.

Он наглашава да Бог продужава живот онима који практикују покајање. Ако се појединац труди да остане досљедан добру и избјегава зло, Божја љубав продужава му живот као награду за његово покајање. С друге стране, ако неко упорно практикује зло и тиме доприноси ширењу зла, Бог може скратити његов живот као праведан чин правде.

Отац Тадеј дијели причу о цару који је желио увести револуционарне промјене, укључујући укидање Свете Цркве. Kроз виђење, цар је схватио да, због своје упорности у злу, Бог му смањује 12 година живота као одговор на његове неправедне намјере.

Отац Тадеј подсјећа да је живот дат људима како би испунили Божје воље и послушање. Ипак, због наше људске природе, суочавамо се с бројним изазовима и патњама. Те патње служе као средство за очување смирења, спречавајући нас да постанемо сујетни и непокорни. Отац Тадеј позива нас на смирење као кључ за превазилажење животних изазова и правилно усклађивање с Божјом вољом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: