Policija

MUP-u USK nije prijavljeno skrnavljenje spomenika na Garavicama

 • Izvor: ATV
 • 17.03.2023.09:22

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nije prijavljeno oštećenje spomenika srpskim žrtavama na Garavicama kod Bihaća, rečeno je za ATV iz ovog Ministarstva.

“Obavještavamo vas da u Policijskoj stanici Bihać nije evidentirana prijava oštećenja spomenika na Garavicama u Bihaću, niti se po tom pitanju policiji bilo ko obraćao”, naveli su iz MUP-a USK.

Dodaju da su policijski službenici izvršili obilazak navedenih spomanika u Bihaću, te nisu uočili bilo kakva oštećenja.

Podsjetimo, predsjednik Udruženja Jadovno 1941. Dušan Bastašić potvrdio je za ATV u utorak da je spomenik u spomen području na Garavicama kod Bihaća, podignut u znak sjećanja na srpske žrtve koje su ustaše ubile tokom Drugog svjetskog rata, oskrnavljen.

Pored spomenika je napravljeno improvizovano sklonište za pse, a fotografije su objavljene na Facebook profilu udruženja.

Premijer USK Mustafa Ružnić je sljedećeg dana izjavio da će riješiti ovaj problem.

"Ono što bude sa naše strane, poduzećemo mjere koje trebamo poduzeti. Ne možemo se ne poštovati”, rekao je Ružnić .

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je najoštrije osudio skrnavljenje spomenika.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.