Bratunac

Na "Dane ruske kulture" dolaze i ruski privrednici

  • 29.01.2019. 11:49

U okviru kulturne manifestacije "Dani ruske kulture", koja će od 4. do 8. februara biti održana u Bratuncu, ovu opštinu posjetiće i grupa ruskih privrednika te delegacija podmoskovskog grada Rošalj sa kojom će biti potpisana povelja o bratimljenju, izjavio je Srni načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

On kaže da je osim bratimljenja i kulturnog dijela programa predviđeno da ruski privrednici posjete Tehnički remont Bratunac, hladnjače za skladištenje voća i određene privredne subjekte u ovoj lokalnoj zajednici i susjednoj Srebrenici.

U ponedjeljak, 4. februara, u 15.00 časova planiran je sastanak ruskih privrednika sa privrednicima iz Bratunca, Srebrenice i drugih zainteresovanih firmi iz regije Birač da bi se sagledali potencijali te mogućnosti i oblici privredne saradnje i eventualni zajednički nastup firmi iz ove regije i Republike Srpske na ruskom tržištu.

Nakon sastanka privrednika, u 18.00 časova, predviđeno je bratimljenje Bratunca i Rošalja nakon čega će biti održan koncert kozačkih i narodnih ruskih pjesama u bratunačkom Domu kulture.

Gosti iz Rusije, osim Bratunca, posjetiće srednjovjekovni manastir Svete Trojice u Sasama kod Srebrenice i još neka kulturno-istorijska znamenja na ovom području.