"Socijalizacija djece Republike Srpske"

Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 17 djece

  • Извор: СРНА
  • 10.08.2023. 09:06

Na desetodnevno ljetovanje u Bečiće iz Milića je jutros otputovalo 17 djece, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Djeca će u pratnji dva vaspitača iz Milića besplatno boraviti u hostelu "Užice".

Viši stručni saradnik u poslovnici Јavnog fonda za dječiju zaštitu u Milićima Boban Vitić izjavio je novinarima da projekat obuhvata djecu sa smetnjama u razvoju, iz strukturalno poremećenih porodica, iz porodica ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, socijalno ugroženih i višečlanih, korisnici prava dječije zaštite, kao i talentovanu djecu u raznim oblastima.

Vitić je podsjetio da je ovo deveta smjena u kojoj je iz raznih krajeva Republike Srpske otputovalo 130 djece i 34 vaspitača i drugog pratećeg osoblja koje će pomoći da se zadovolje potrebe djece kroz ovaj program.

Danas vedro i svježe, temperatura do 31 stepen

Danas vedro i svježe, temperatura do 31 stepen

- Cilj programa je da se djeca uključe u psihofizički razvoj, imaće razne aktivnosti, nijedan minut slobodnog vremena. Nadam se da će da se vrate zadovoljni - naveo je Vitić.

Ana Vitić nekada je išla u Bečiće kao dijete poginulog borca, a danas kao vaspitač.

- Vjerujem da će djeci biti zanimljivo, nekima i novo iskustvo, da će dosta toga naučiti, upoznati nove drugare, što je i cilj ovog projekta - rekla je Vitićeva novinarima.

Devetogodišnja Lena Kaldesić izjavila je da drugi put ide na more i da već zna da je očekuje dosta toga zanimljivog, od radionica, plivanja i raznih sportskih aktivnosti.

Prošle godine posredstvom projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" u Bečiće je putovalo 15 djece iz Milića.

Projekat se realizuje od 2002. godine i za prethodnih 20 godina obuhvatio je više od 36.000 lica - djece i pratećeg osoblja iz svih opština Republike Srpske. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)