Dan opštine Vukosavlje

Načelnika pozdravili sa pitanjem "Da li si obukao pancir?"

  • 07.09.2018. 19:30

Jesi li obukao pancir? Tako su prvog čovjeka Vukosavlja pozdravljali gosti na proslavi dana te opštine. Prošlonedjeljni napad na njega, poručuje Borislav Rakić, nema veze sa funkcijom koju vrši, pa neće zasjeniti sve što je u opštini urađeno. 

Ipak, sumnja u ono što rade istražni organi u slučaju pucanja na njega i prijatelje. 

"Gdje se od mene traži da li imam vozačku dozvolu, da li imamo papire od plovila, što imamo mi smo legalni, samo ima pitanje za policiju i tužilaštvo MUP-a Posavskog kantona, šta bi se desilo ako nemam vozačku za čamac, da li to umanjuje činjenicu da je pucano na nas, da je pokušano ubistvo", kaže Borislav Rakić, načelnik oštine Vukosavlje.

Na potezu je tužilaštvo, kojem je policija podnijela izvještaj. Žitelji Vukosavlja, puni hvale za rad načelnika, napad na njega i danas osuđuju. 

Ono što smo zamislili prije 15 godina, sada je ostavreno i na polju ulaganja i odnosa. Incident to neće urušiti, saglasan je i nekadašnji načelnik Vukosavlja.

"Ali i međuljudski odnosi i saradnja sve je doprinijelo da Vukosavlje danas izgleda kao jedna zdrava sredina", kaže Amir Zahirović, bivši načelnik opštine Vukosavlje.

Svi su saglasni da treba još ulaganja i radnih mjesta. U ovoj godini u Vukosavlje je uloženo oko milion i po maraka, što je na nivou godišnjeg budžeta te opštine. Milioni iz budžeta Vlade su prethodnih godina izdvojeni za  vodovod i kanalizaciju, pa su sada i ti projekti finalizirani. Zbog svega toga najviše opštinsko priznanje za razvoj pripalo je Vladi Srpske.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.