Teška 50 kg

Naređena evakuacija, uklanjanje avio bombe sutra

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2023. 12:19

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite – Sektor za deminiranje ukloniće sutra, 4. januara avio-bombu iz Drugog svjetskog rata, tešku 50 kilograma, iz rijeke Suturlija, a preventivno za dio stanovništva naselja Šibovi izdate su određene preporuke za postupanje u toku ove aktivnosti.

"Mještani naselja su prijavili da se nalazi u koritu rijeke Sutorlija avio bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata. U skladu s procedurama, informaciju smo proslijedili Republičkoj upravi Civilne zaštite sektora za deminiranje", kaže Dragoljub Vukajlović, samostalni stručni saradnik za program smanjenje rizika u odsjeku za poslove Civilne zaštite i poručuje:

"To se desilo prije nekoliko dana i informacija da se ovdje nalazi bomba se čuvala do dana kada će biti izvršeno uništenje ove bombe. RUCZ je izradila akcioni plan za uklanjanje bombe, na šta je gradonačelnik Banjaluke dao odobrenje", kaže Dragoljub Vukajlović, samostalni stručni saradnik za program smanjenje rizika u odsjeku za poslove Civilne zaštite.

Bomba će biti uklonjena sutra između devet i 11 časova. Naredbom gradonačelnika, izvršiće se evakuacija određenog broja stanovnika u poluprečniku od 300 metara. A u poluprečniku 500 metara zabrana je kretanja stanovništvu sa preporukom da se otvore vrata i prozore, ako dođe do eksplozije da ne bi bilo štete.

Preporuka građanima je da ne koriste šetalište Suturlija, što će biti i strogo zabranjeno.


  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.