Prognoza

Ne pakujte toplu garderobu: Zima se ne predaje

  • Извор: n1info.com
  • 02.04.2023. 17:28

Iako je april, na bh. planinama i dalje se aktivno skija. Skijaši se nadaju da će sezona potrajati, a pogoduju im najavljene snježne padavine i niske temperature.

Ipak, zbog naglih vremenskih promjena, brojni građani osjećaju zdravstvene poteškoće, a razloga za zabrinutost imaju i poljoprivrednici.

Osim kalenadara, malo toga upućuje da je proljeće. Niske temperature idu na ruku najupornijim skijašima, koji još uvijek nisu spakovali opremu.

Turista na planinama nema, barem ne u onoj mjeri koliko ih je bilo proteklih sedmica. Ali trenutni uslovi pogodni su, kako za starije skijaše, tako i za one najmlađe koji uče svoje prve skijaške korake.

Vremenske promjene zadaju glavobolju i poljoprivrednicima. Posljedice aprilskih, niskih temperatura najviše bi mogli osjetiti voćari.

Sudeći prema najavama, voćari imaju razloga za brigu, jer nas u narednim danima očekuju  temperature ispod prosjeka i mraz.

”Narednih nekoliko dana u BiH očekuje se promjenljivo vrijeme, s tim da će vrijednosti temperatura biti dosta ispod prosjeka za ovo doba godine. Ono što očekujemo u Bosni je više susnježice i snijeg, nego kiša. Međutim, snijeg će biti prvo rezervisan za najviše nadmorske visine, a sredinom sedmice se može očekivati i poneka pahulja u nižim nadmorskim visinama”, rekao je Bakir Krajinović, meteorolog FHMZ, prenosi "N1".

Dani pred nama više će podsjećati na kraj zime nego početak proljeća, kažu meteorolozi, stoga topliju garderobu ne bi trebalo odlagati.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.