AMS Republike Srpske

Nema gužvi na granicama, klizište na putu Mrakovica - Gradiška

  • 01.05.2021. 08:32

Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše saobraćajnu situaciju na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a na graničnim prelazima nije zabilježena gužva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vangabaritni prevoz kreće se dionicama Prijedor - granični prelaz Gradina, Karanovac - Klašnice - Laktaši - Srbac, Ledenice - Crkvina - granični prelaz Šamac i Doboj - Derventa - Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog opasnosti od odrona i klizišta na magistralnom putu Brod na Drin i- granični prelaz Hum - Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen.

Usporeno se vozi na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje se gradi kružni tok, a zbog radova će biti izmijenjen i režim saobraćaja na spoju dionice magistralnog puta Rudanka - Doboj i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Rača-Bijeljina - Ugljevik, Crkvine - Modriča, Karakaj - Drinjača, na dijelu magistralnog puta od Modriče do Doboja, te Klašnice - Gornja Vijaka, u naselju Ramići na raskrsnici magistralnog puta i lokalnoh puta Zalužani - Dragočaj, na području Kotor Varoša, kao i na ukrštanju puteva Milići - Vlasenica - Han Pijesak i Vlasenica - Tišća zbog izgradnje kružnog toka.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, dionica Mrakovica - Podgradci, dok se otežano prolazi na putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, Kozarac - Mrakovica, te dionicom Ukrina - Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH i na putnom pravcu Jezero - Šipovo.

U FBiH se radovi izvode u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim časovima, od 23 do 4.30, saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do šest časova ujutro obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo-  Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi su aktuelni i na putevima Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj - Tuzla (dionici Stjepan Polje – Orahovica), Kaonik – Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica - Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-  Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Na prelazu Metaljka na putu Čajniče - Pljevlja moguć je prelazak granice od sedam do 19 časova.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)