Od obećanih 230.000, izdvojeno tek 1.360 KM

Nemar Gradske uprave prema bijeljinskom Domu zdravlja

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2022. 19:25

Ovako izgleda objekat porodične ambulante u Dvorovima kod Bijeljine kojem gravitira više od 12.000 ljudi. Tri tima u dvije smjene svakodnevno rade u ordinacijama koje prokišnjavaju.

"Ovdje je problem vjerovatno zbog neriješenih pravno-imovinskih odnosa tako da imamo problem sa prokišnjavanjem. Tako da mi se u suštini nešto ne bunimo, ni pacijenti, navikli smo i to je tako kako jeste što ne znači da ne bi željeli da to bude bolje i drugačije", kaže dr Biljana Mićanović Katić, specijalista porodične medicine.

Sve bi bilo drugačije da bijeljinska Gradska uprava, na čelu sa Ljubišom Petrovićem, nije nijema na ove probleme. Od 230.000 maraka ranije potvrđenih za rekonstrukciju i obnovu svih područnih ambulanti, za godinu dana grad je izdvojio samo 1.360 KM za priključak vode u ambulanti u Modranu. 

"Gdje je 228.650 KM? Ali razumijete vi o čemu ja pričam. Ova godina je jako teška za sve, ne samo za zdravstvo. Koliko je bilo 230.000 u novembru prošle godine, a koliki je to iznos sad? I sad sam bila, ružno je reći, ljuta. Gradonačelnik se opet nije pojavio kao po običaju jer on odbija da pogleda u oči bilo koga ko dolazi sa bilo koje druge strane, da nije njegov", kaže dr Danijela Đukin, direktor Doma Zdravlja Bijeljina.

O tome je trebalo da se razgovara na sastanku ali se gradonačelnik nije pojavio. Umjesto njega, sa direktorom Doma zdravlja razgovarao je savjetnik pa je obećano 98 hiljada maraka za sanaciju 10 ambulanti. To nije dovoljno ni za pločice a kamoli sve ostalo. 

"Mi samo tražimo ono naše osnovno. Znate li šta je dvadeset i neka hiljada maraka mjesečno za ovu ustanovu? Pa samo 26 zgrada koje rapidno propadaju, to je vaše. Dobro, evo prenesite nas na republički nivo i ja ću biti sretna", kaže dr Danijela Đukin, direktor Doma Zdravlja Bijeljina.

Prije nego što je postao gradonačelnik, Ljubiša Petrović je radio u Domu zdravlja i odlično zna kakvo je stanje pa tim više čudi njegovo ponašanje i blokada odobrenog novca. Htjeli smo da ga pitamo zašto se tako ponaša i gdje je zapelo, ali na pozive nije odgovorio.