Pirot

Nesrećna tinejdžerka htjela da opere patike i upala u rijeku

  • 28.02.2021. 17:38

Tijelo nesrećne učenice pirotske Srednje mlekarske škole "Dr Obren Pejić" pronađeno je poslije sedam dana nizovodno od grada, u visini zapadne petlje kraj Koridora 10 u predjelu koji obiluje vrbacima. Od mjesta na kome je upala u rijeku do mjesta na kom je pronađena ima nekoliko kilometara koje su ronioci i pripadnici spasilačke jedinice proteklih dana detaljno pretražili da bi je pronašli tek danas.

Spasioci policijske uprave u Pirotu i ronioci, danas oko podneva pronašli su tijelo sedmanaestogodišnje A.M.(17), koja je prošlog ponedjeljka tokom šetnje sa drugaricom upala u talase hladne i nabujale Nišave, iz koje nažalost nije uspjela da se spase.Tragalo se i noću. Pretraga korita reke organizovana je čak do belopalanačkog mjesta Dolac, koje je od Pirota udaljeno nekih 40 kilometara.

Srednjoškolka A.M, je iz pirotskog sela Petrovac u kome je živela sa ocem. Osim oca, iza sebe je ostavila stariju sestru i majku koja se preudala u selu Sukovo. Porodica je potresena i niko nije bio spreman da progovori za medije.

A.M. je živjela je u školskom inernatu a kobnog ponedjeljka se sa jednom drugaricom našla na keju uzvodno od grada i kada je htela da opere patike na jednog kosini betonskog keja, upala je u ledenu rijeku.

Pomoći joj nije bilo jer je Nišava izuzetno brza zbog kosina koje štite kej i nasipe od erozije tokom velikih voda. Djevojka koja je bila u šetnji sa A.M. takođe ne želi da da bilo kakvu izjavu jer je, kako nam je rečeno, od momenta kada je vidjela drugaricu kako se davi u velikom šoku i potreban joj je mir.

Kako su nam pojedine drugarice A.M. rekle bila je dobra djevojka i niko nije mogao da pretpostavi da će se na ovakav način okončati njena sudbina. Nezvanično daznajemo da će biti sahranjena u selu Petrovac .

Idnetična drama na Nišavi odigrala se prije desetk godina, kada se utopio jedan mladić, koji je inače plivač. I njegovo tijelo je pronađeno je uzvodno od grada u jednom vrbaku.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм