Bolnica "Srbija"

Netačni i zlonamjerni navodi u vezi sa doniranim aparatom

  • 08.03.2020. 14:16

Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu poručila je da se netačnim i zlonamjernim navodima, koji stižu od pojedinih medija i pripadnika političkih partija u vezi sa kupovinom aparata za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti, želi urušiti ugled ove, najvažnije zdravstvene ustanove u regiji.

Iz Bolnice "Srbija" su istakli da im je cilj da svi u regiji imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu i da ovaj aparat samo još ima Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

"Političke partije i pojedince čija je predizborna kampanja usmjerena na diskreditaciju Bolnice "Srbija", zaposlenih ljekara i medicinskog osoblja, uvjeravamo da su unaprijed osuđeni na neuspjeh", poručili su iz bolnice.

Bolnica "Srbija" napominje da su gotovo od otvaranja nove zgrade, u koju je uloženo gotovo 55 miliona KM, predmet negativne kampanje pojedinih medija, te da će zaštitu ugleda i prava zatražiti i pred nadležnim sudovima.

Naglašeno je da je sadašnja uprava vratila poljuljano povjerenje pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu.

U saopštenju Bolnice "Srbija" objanili su kako je poslije razgovora sa ljekarima s ciljem poboljšanja usluga zatražena nabavka aparata za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti, nakon čega je urađeno istraživanje tržišta i zatraženi predračune od ovlaštenih uvoznika medicinskih aparata za BiH.

"Iz preduzeća "Krajina grup" Banjaluka dobili smo predračun u iznosu od 58.500 KM. Potom smo se obratili "Putevima Republike Srpske" u nadi da će iz ovog preduzeća da uvaže našu molbu i doniraju nam ovaj aparat, što je u skladu sa zakonskim mogućnostima pomenutog preduzeća", navedeno je u saopštenju.

Nakon pozitivnog odgovora iz "Puteva Srpske", u saopštenju Bolnice "Srbija" je napomenuto da su sproveli proceduru u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

"Sproveden je postupak javne nabavke putem konkurentskog postupka (objavljen na stranici Agencije za javne nabavke BiH). Ponuda je stigla samo iz preduzeća "Krajina grup" iz Banjaluke, zadovoljavala je tehničku specifikaciju i opšte uslove tendera i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama istu smo prihvatili", navedeno je u saopštenju.

Bolnica "Srbija" u svom saopštenju napominje da ne može uticati na formiranje cijene ponuđača na tržištu BiH.

"Ukoliko nekoga interesuje kako se formira cijena, predlažemo da pitate ponuđače", dodaje se u saopštenju.

Stanovnicima ove regije, kako je istaknuto u saopštenju, na raspolaganju je nova i potpuno opremljena savremena bolnička zgrada.

"Bolnica "Srbija" je najvažnija zdravstvena ustanova ove regije i ne treba da bude predmet predizborne kampanje pojedinih političkih partija", navedeno je u saopštenju.

Pojedini opozicioni političari iz Republike Srpske pozvali su vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenada Nešića da objasni navode o vrijednosti aparata koji je donirao bolnici.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм