Hercegovina

Nevrijeme i lopovi ostavili Bileću bez struje i vode

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2021. 13:47

Bileća i Berkovići satima su bez napajanja električnom energijom. Kako su za ATV rekli u Radnoj jedinici Elektroprenos BIH struja bi mogla doći za oko tri sata.

"Radnici Elektroprenosa po lošim vremenskim uslovima su na terenu i daju svoj maksimum da se kvar što prije otkloni", kaže rukovodilac Vaso Milišić.

Problem je na dalekovodu koji vodi iz Gacka ka Bileći, nepoznata lica prije par dana ukrala su povezne ploče na stubovima u blizini nekadašnje Kovnice. Oštećene stubove nevrijeme je noćas oborilo. 

"Zbog ovakvih pločica napravili su nam štetu 35 000 KM. Raspisaće se tender za novu opremu, krađu smo prijavili policiji", kaže Milišić za ATV.

Radnici Elektroprenosa otklanjaju kvar na 110 kilovoltnom dalekovodu koji je ostao jedina raspoloživa veza prema Bileći. To je dalekovod iz pravca Trebinja

"Kada se otkloni kvar struju će dobiti Bileća i Berkovići", ističe Milišić.

On pojašnjava da je  kvar i na dalekovodu koji vodi iz Nikšića, havarija se desila na teritoriji Crne Gore.

Bez struje su u ranim jutarnjim satima ostala domaćinstva na kompletnom području Bileće i Berkovića.

Zbog struje Bileća je jutros ostala i bez vode. 

Zbog nevremena napajanje je jutros prekinuto i u nekim gatačkim selima.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм