Инспекторат

Николић: Нема основа да се са тржишта повлачи "Прајм", родитељи да обрате пажњу

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 08:12

Напитак "Прајм" који је залудио тинејџере кроз популаризацију инфлуенсера ни по чему није споран, осим по цијени.

"Ријеч је о енергетском пићу чија малопродајна цијена је висока и оно је у јавности изузетно популарно међу тинејџерима и млађом популацијом јер га рекламирају познати инфлуенсери", каже Душанка Николић, портпарол Инспектората Републике Српске.

Амбалажа је доста примамљива дјеци, али је ријеч о енергетском пићу као што су и друге врсте енергетских пића које познајемо. Самим тим, садржај кофеина у тим пићима је изузетно велики.

"Тај производ према категорији производа спада је у потпуности исправан. Задовољава све потребне критеријуме, количине кофеина у уредно декларисане, на њима су назначена упозорења да није препоручљиво за употребу трудницама, дјеци млађој од 15 и 18 година, јер има различитих производа истог произвођача", каже Николић.

"Прајм" - Цијена сока који је залудио дјецу креће се од 15 до 70 КМ

Она истиче да не постоји законски основ да се повлачи тај производ са тржишта.

"Немамо законског основа да повлачимо тај производ са тржишта или да кажњавамо трговце зашто они њега продају. Суштина ствари је да родитељи требају мало више пажње да поведу о томе шта дјеца купују, а то зависи од џепарца којим располажу јер морам рећи да цијена овог напитка је прилично висока за наше услове", каже Николић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.